Zöld Civil Országos Találkozó

Egyesületünk két tagja képviseltette magát június 24-26. között a 31. Zöld Civil Országos Találkozón Csongrádon. A küldöttek a rendezvényen öt plenáris ülésen és 28 szekcióülésen beszélték meg az aktuális környezetvédelmi és természetvédelmi problémákat. Ezek mellett voltak élményprogramok, képzések és terepi foglalkozások is.

Megismerhettük a Tiszán felépített fahídon átkelve a helyi védettségű Nagyréti TT-t, ahol több védett faj is él, például a fehér és fekete gólya, kanalasgém, gyurgyalag, kuvik, rétisas, szitakötők. Lehetőségünk volt megismerni a tiszai ártér jellegzetességeit és az ófalu népi építészeti emlékeit is.

A rendezők a megnyitót megelőzően, a korábban érkezők részére szakmai, kulturális és szabadidős előprogramokkal várták a jelentkezőket, valamint az utolsó napon terepi utóprogramokon is részt lehetett venni, mint például madármegfigyelés a Csaj-tónál.

A kánikula ellenére a találkozón közel háromszázan vettek részt, ami jól mutatja a természetet féltő emberek aggódását jövőnket illetően.