Felhívás - Madárodú karbantartás a Normafán

Kedves Önkéntes!

Szeretettel várunk a Normafán következő eseményünkre, ahol a közel 50 odúból álló madárodú telepünk éves karbantartását, tisztítását végezzük. Az eseményre önkénteseket és iskolai közösségi szolgálatukat teljesítő diákokat is várunk.


Az esemény időpontja: 2022. december 10. szombat 10:00-13:00 óráig.


Kérjük, ha szeretnél részt venni, az alábbi linken regisztrálj:
https://forms.gle/ATbRRx3ZpTT1G3ER9


Többen is regisztrálhatnak együtt. Az esemény előtt a pontos találkozóhelyről és egyéb aktuális információkról a jelentkezőket e-mailben értesítjük. Ha többen regisztráltok egy e-mail címről, kérjük, hogy az e-mailben érkező infókat oszd meg a csoportod tagjaival.
Szeretettel várunk!

Milyen munka is ez?
Feladat: A Normafa Park Területén lévő madárodúk tisztítása. Az odút egy hosszú villás bottal a fáról leemeljük és az előző évi fészekanyagot, egyéb hulladékot, ürüléket egy spaknival kikaparjuk, majd kiborítjuk. Időnként néhány fura vendéget találunk. :) Azért, hogy később az adatokat az MME adatbázisába fel tudjuk tölteni, a munka során feljegyzéseket készítünk. Az odúk között pedig valamennyi gyaloglásra is szükség lesz. Ha szemetet találunk, azt is felszedjük. Megfelelő számú jelentkező esetén több, 5-6 fős csoportra oszolva végezzük a munkát.

Kiket várunk?
Bármilyen korosztály jöhet, de a 18 alattiak kísérővel (szülővel, tanárral) vehetnek részt. Az iskolai közösségi szolgálaton résztvevőket a Természetvédelmi Polgárőrség önkéntesei kísérik, de természetesen velük is jöhet tanár, családtag.

Kell-e hozni valamilyen munka- vagy védőeszközt, illetve ajánlott-e?
A Covidhelyzet miatt javasoljuk a saját munkakesztyű használatát, de a munka végzéséhez nem szükséges semmilyen speciális felszerelés. A szükséges eszközöket egyesületünk biztosítja.

Kit keressek, ha kérdésem van?
A Természetvédelmi Polgárőrséget. e-mail: info@tkpe.hu, web: www.tkpe.hu. Az esemény felelőse Kardos Ilona, telefon: +36 20 912 1012.
Figyelem! Rossz idő esetén a program elmarad. Szeles, esős időben a madarak az odúkba húzódnak, így a művelet nem végezhető el a zavarásuk nélkül. Figyelni fogjuk az időjárást jelentést, és a résztvevőket e-mailben értesítjük az eseteges változásokról.
További információért az MME cikkét ajánljuk: https://www.mme.hu/oduellenorzes_-karbantartas_-tisztitas