Beszámoló - Denevér úti-gyepfolt élőhely karbantartás

A Természetvédelmi Polgárőrség szervezésében, az MME, valamint a terület természetvédelmi kezelését végző BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Divízió szakmai irányítása mellett a Denevér úti-gyepfolt élőhely karbantartására került sor szombaton, november 19-én, melyet önkéntesekkel, a FŐKERT munkatársaival és a FÖRI természetvédelmi őreivel együtt végeztünk. Összesen kb. 25 szakmabeli és önkéntes vett részt a munkában.
Az esemény nagyon jól sikerült, szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, és két mediterrán ciklon között, napos, száraz időben végezhettük a munkát. Bár reggel hidegnek tűnt az idő, amint elkezdtünk dolgozni, a hőérzetünk is rögtön jobb lett. Előtte még kaptunk egy kis ismertetést a terület természetvédelmi jelentőségéről, és a területen elvégzendő tevékenység fontosságáról.
A feladatunk a védett gyepterületek kéziszerszámokkal történő megtisztítása, és a kitermelt növényanyagnak a területről való lehordása volt. Aki járt már arra, tudja, hogy a gyepfolt egyes részeken elég meredek, így ez a feladat biztosította számunkra az aznapi kardio-, és erősítő edzést. Ezt természetesen csöppet sem bántuk, hiszen gyönyörű környezetben és remek társaságban sportolhattunk.
A lehordott növényi részeket a BKM Nonprofit Zrt. FŐKERT Divízió munkatársai elszállították a komposzttelepükre, illetve a munkavégzéshez szükséges eszközöket, szerszámokat is ők biztosították az értékes szakmai iránymutatás mellett.
Minden résztvevőnek köszönjük, hogy eljött és segített ennek a kis, de rendkívül sokszínű élővilággal bíró zöld szigetnek a megóvásában. Reméljük, hogy hamarosan viszontlátjuk egymást egy következő eseményen!